Microsoft BI Suite: bewezen kwaliteit

BI-xperts maakt voor de ontwikkeling en inrichting van uw BI-omgeving gebruik van de Microsoft BI Suite. De Microsoft BI Suite bevat een breed scala aan producten voor ontwikkeling, rapportage en analyse. Deze kwalitatief hoogwaardige producten hebben zich ruimschoots bewezen en worden wereldwijd ingezet bij alle soorten organisaties: dit biedt ook betrouwbaarheid en continuïteit voor uw organisatie. De Microsoft BI Suite sluit naadloos aan op andere producten van BI-xperts, zoals cubus EV en cubus PM.

BI-xperts is gespecialiseerd in Microsoftproducten, waaronder SQL Server voor uw databasebeheer, SSIS en SSAS voor de ontwikkeling van uw datamodel en Power BI en SSRS voor uw rapportage, analyse en datavisualisatie. Ook zijn wij gespecialiseerd in Azure: het cloudplatform van Microsoft, waarmee u uw complete IT-infrastructuur naar de cloud kunt brengen.

SQL Server, SSIS en SSAS

SQL Server is het databasebeheersysteem van Microsoft. Hierin wordt uw data relationeel opgeslagen en beheerd. SSIS wordt gebruikt voor uw data-extractie, transformatie en laden (ETL). Hiermee ontsluiten wij uw bronsystemen, voegen wij de nodige intelligentie toe en bouwen wij uw datawarehouse op. Daarnaast gebruiken we SSIS voor het automatiseren van het onderhoud van de SQL-databases en voor het updaten en stroomlijnen van uw gegevens. SSAS wordt gebruikt voor het modelleren van uw datamodel en bevat multidimensionale kubussen of Tabular-datamodellen die u de mogelijkheid geven om grote hoeveelheden data gestructureerd op te slaan. Met Power BI, SSRS of cubus EV kunt u deze gegevens vervolgens snel opvragen en gebruiken voor rapportage en analyse.

Power BI en Reporting Services (SSRS)

Microsoft biedt voor rapportage en analyse de opties Power BI en Reporting Services (SSRS). Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren van data in de vorm van een dashboard. Er kan verbinding worden gemaakt met de SQL Server-databases en met verschillende databronnen om de gewenste dashboards te creëren. SSRS is een veelzijdige rapportagetool op serverbasis, waarmee zowel statische als interactieve webrapporten kunnen worden samengesteld, beheerd en gedistribueerd. SSRS kenmerkt zich door flexibiliteit, presentatiemogelijkheden en vergaande integratie met overige Microsoftproducten. Rapportages kunnen worden ontwikkeld over verschillende databases heen. Gegenereerde rapporten kunnen door de gebruiker zeer eenvoudig naar verschillende formaten worden geëxporteerd (o.a. PDF, Excel, XML, HTML).

Microsoft Azure

Microsoft Azure Platform is een cloud computing-platform van Microsoft waarmee een aantal internetdiensten aangeboden kan worden via internet of binnen de omgeving van het eigen bedrijf. Deze software hoeft niet geïnstalleerd te worden op de computer van de gebruiker; alles gebeurt via het web. Microsoft Azure biedt bijvoorbeeld mogelijkheden om uw complete SQL-databases en datawarehouse onder te brengen in de cloud. U bent af van het beheer van deze diensten en kunt makkelijk en flexibel op- en afschalen. Microsoft Azure is een platform, klaar voor de toekomst van uw organisatie in de cloud.

BI advies en trainingen

BI-xperts biedt verschillende oplossingen op het gebied van rapporteren, analyseren en plannen. Onze oplossingen zijn schaalbaar en met elkaar geïntegreerd. Neem voor BI advies en trainingen contact met ons op.