Plannen, budgetteren en forecasten in één centrale omgeving

Is Excel nog steeds de meest gebruikte tool voor de planning, budgettering en forecasting van uw organisatie? Kunt u nog steeds uw planning niet direct vergelijken met de werkelijke resultaten in één overzichtelijke omgeving? Zwerven de verschillende versies van uw budgetten nog steeds overal rond via mail?

Als u graag controle heeft over de planning en inkomsten- en uitgaven van uw organisatie, is een sterke en geïntegreerde omgeving belangrijk. De planningstool van BI-xperts biedt die omgeving. Data wordt centraal opgeslagen in een database: iedereen die inlogt, kijkt naar één versie van de waarheid, kan indien gewenst zelf scenario’s of gegevens toevoegen en kan met enkele muisklikken dooranalyseren.

  • Vanuit één overzichtelijke portal
  • Centrale opslag van uw data
  • Eén versie van de waarheid voor iedereen
  • Vertrouwde Excelfunctionaliteiten

Van budgettering tot forecasting, van personeels- tot projectplanning

Budgettering, planning en forecasting helpen u te bepalen waar u met uw bedrijf naartoe wilt. Dit kan op verschillende gebieden: van het inplannen van personeel en auto’s tot het budgetteren van inkomsten en uitgaven, cash flow, investeringen en marges. U wilt wellicht een korte- en een langetermijnplanning naast elkaar draaien, deze met elkaar integreren en tegen elkaar opwegen. Daarnaast is het goed om rekening te houden met seizoenspatronen, verschillende scenario’s en resultaten uit het verleden. Ook de mogelijkheid om onderscheid te kunnen maken tussen verschillende afdelingen, bedrijven, projecten, klanten en producten, is zeer wenselijk. De planningstool van BI-xperts biedt al deze mogelijkheden. Zo kunt u al deze processen vanuit één overzichtelijke tool onder controle houden, snel signaleren waar het goed en fout gaat en bijsturen waar nodig.

Simpel, flexibel en geïntegreerd

BI-xperts gebruikt cubus PM als planningstool. Dit product is simpel, flexibel en een volledig geïntegreerde omgeving. Simpel, omdat het gebruik maakt van Excelfunctionaliteiten: de bekende functies, formules, opmaak en grafieken kunt u gewoon blijven gebruiken. Wij kunnen zelfs uw bestaande Excelbestanden snel en simpel integreren in uw nieuwe omgeving. cubus PM is daarnaast flexibel: u kunt snel op- en afschalen, worksheets en scenario’s toevoegen, wijzigingen doorvoeren en de resultaten daarvan bekijken met enkele muisklikken. Bovendien is cubus PM een volledig geïntegreerde omgeving: u maakt gebruik van een overzichtelijk portal, vanuit waar u zowel de planning en budgettering als uw ad-hoc-analyse-omgeving kunt benaderen.

cubus PM

BI advies en trainingen

BI-xperts biedt verschillende oplossingen op het gebied van rapporteren, analyseren en plannen. Onze oplossingen zijn schaalbaar en met elkaar geïntegreerd. Neem voor BI advies en trainingen contact met ons op.