Inzicht in de zorg: ONS Nedap

Inzicht in data is tegenwoordig in elke organisatie belangrijk,  maar zeker in de zorg, waar geld en andere middelen effectief en efficiënt moet worden ingezet. BI-Xperts is daarom erg actief bij (maatschappelijk) zorginstellingen, om hen te helpen datagedreven te gaan werken.

ThuiszorgInHolland (TIH) is één van de vele zorginstellingen waar BI-Xperts ondersteunt als data,- en BI specialist. TIH is een landelijk werkende thuiszorgorganisatie, gespecialiseerd in het leveren van huishoudelijke ondersteuning en individuele begeleiding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Met een team van honderden medewerkers leveren zij zorg in heel Nederland: inzicht in data is dus erg belangrijk om dit allemaal goed aan te sturen.

ThuiszorgInHolland gebruikt ONS Nedap als systeem om alle zorggegevens vast te leggen: het registreren en bijhouden van cliënten, het plannen van afspraken en werkzaamheden, het verantwoorden van uren, de (financiële) administratie en het bijhouden van volledige patiënt,- en clientdossiers. BI-Xperts is officieel partner van ONS Nedap en kent de onderliggende database en logica. Dit betekent dat wij snel en makkelijk data kunnen ontsluiten, modelleren en in kunnen zetten voor extra inzichten.

Deze data wordt bij onder andere TIH ingezet voor rapportages, dashboards en ad-hoc analyses. Zo kunnen organisaties bijvoorbeeld snel inzicht krijgen in de in,- en uitstroom van cliënten, de urenverantwoording van werknemers of teams, het aantal legitimaties of zorgproducten per gemeente of provincie, zorgduur van cliënten, FTE van medewerkers en nog veel meer. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om de zorg effectiever en efficiënter te kunnen aansturen.

Voor ONS Nedap bestaan al verschillende standaard datamodellen, zoals voor zorg, medewerkers, declaratieregels, documenten, facturatie etc. Hierin zitten alle belangrijke dimensies (invalshoeken) en meetwaarden waarmee de eindgebruiker makkelijk en snel zelf rapporten kan standaardiseren, maar ook ad-hoc kan analyseren bij vragen die naar boven komen tijdens het bekijken van een rapport. Daarnaast hebben wij tal van standaard calculaties en extra logica toegevoegd aan de datamodellen. Deze informatie is niet direct uit ONS Nedap te halen en bieden een absolute meerwaarde en extra inzicht voor uw organisatie.

Benieuwd wat BI-Xperts kan betekenen voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact op, via het contactformulier of via de chatbot rechtsonder in uw scherm.

Kennismaking container image

Heb je een vraag over de BI mogelijkheden in jouw organisatie?

Laat je gegevens achter via onderstaande button. Liever direct contact? Chat of App met ons via de Chatbot rechtsonder in uw scherm.

Jouw BI traject

BI-Xperts kan ondersteunen in het gehele implementatieproces
en de uitrol van BI in jouw organisatie, of juist ondersteunen
op één of meerderespecifieke kennisgebieden.

Afbeelding BI-Traject

Kennismaking en inventarisatie informatiebehoefte, uw organisatie en de gewenste inrichting.

In kaart brengen van uw huidige IT infrastructuur en ontsluiting van de belangrijkste databronnen.

Inrichting van uw DWH, bouwen datamodellen, toevoegen van uw business logic en security.

Ontwikkeling van dashboards en rapportages, trainen van gebruikers en ondersteuning van uw organisatie.

group-9

Kennismaking en inventarisatie informatiebehoefte, uw organisatie en de gewenste inrichting

In kaart brengen van uw huidige IT infrastructuur en ontsluiting van de belangrijkste databronnen

Inrichting van uw DWH, bouwen datamodellen, toevoegen van uw business logic en security

Ontwikkeling van dashboards en rapportages, trainen van gebruikers en ondersteuning van uw organisatie