Grip op marges en strategische inkoop

Bijna 1000 artikelen, meer dan 10.000 retailers en klanten in meer dan 90 landen wereldwijd: Vermes is een succesvolle groothandel in onder andere krijtborden en accessoires voor horeca, winkels en groothandel. Met zo’n aanbod wereldwijd is het zeer belangrijk om inzicht te hebben in stuurinformatie en operationele processen. BI-Xperts helpt Vermes met deze inzichten, door het ontwikkelen van rapportages, analyses en interactieve dashboards.

Vermes gebruikt AFAS als bronsysteem voor de meeste bedrijfsprocessen. De organisatie heeft behoefte aan geavanceerde en op maat gemaakte bedrijfsrapportages en dashboards om beter inzicht te krijgen in de bedrijfsprocessen. BI-Xperts heeft Vermes voorzien van innovatieve oplossingen door de BI expertise effectief in te zetten. Zo zijn er specifieke GetConnectoren ontwikkeld om de data op de gewenste manier uit AFAS te halen, en is er aangepaste business logica toegevoegd in het datawarehouse. De visualisaties zijn vervolgens gerealiseerd met tools als Power BI en Kyubit BI, waardoor Vermes nu gedetailleerd inzicht heeft in onder andere voorraad, verkoop, marge en inkoop.

BI-Xperts ondersteunt Vermes hierin in het gehele BI proces. Van meedenken over de informatiebehoefte tot de training van eindgebruikers. Daarnaast ondersteunt BI-Xperts als continue BI partner, door mee te denken, te monitoren en door te ontwikkelen waar dat gewenst is.

Resultaten

De samenwerking met BI-Xperts heeft voor Vermes geleid tot significante verbeteringen in de operationele efficientie. De op maat gemaakte dashboards bieden realtime inzichten, waardoor Vermes sneller en nauwkeuriger beslissingen kan nemen op basis van data. de flexibiliteit en diepgang van de rapportages stelt Vermes in staat om de marges nauwlettend te bewaken en strategische inkoopadviezen uit te voeren.

 

Testimonial (Wouter, Directeur Vermes)

“BI-Xperts heeft zich bewezen als een onmisbare partner in ons streven naar datagedreven besluitvorming. Hun vermogen om complexe data om te zetten in heldere en bruikbare informatie is indrukwekkend. We zijn bijzonder tevreden met de resultaten en de professionele aanpak van het BI-Xperts team.

Fictief Power BI dashboard:

Kennismaking container image

Heb je een vraag over de BI mogelijkheden in jouw organisatie?

Laat je gegevens achter via onderstaande button. Liever direct contact? Chat of App met ons via de Chatbot rechtsonder in uw scherm.

Jouw BI traject

BI-Xperts kan ondersteunen in het gehele implementatieproces
en de uitrol van BI in jouw organisatie, of juist ondersteunen
op één of meerderespecifieke kennisgebieden.

Afbeelding BI-Traject

Kennismaking en inventarisatie informatiebehoefte, uw organisatie en de gewenste inrichting.

In kaart brengen van uw huidige IT infrastructuur en ontsluiting van de belangrijkste databronnen.

Inrichting van uw DWH, bouwen datamodellen, toevoegen van uw business logic en security.

Ontwikkeling van dashboards en rapportages, trainen van gebruikers en ondersteuning van uw organisatie.

group-9

Kennismaking en inventarisatie informatiebehoefte, uw organisatie en de gewenste inrichting

In kaart brengen van uw huidige IT infrastructuur en ontsluiting van de belangrijkste databronnen

Inrichting van uw DWH, bouwen datamodellen, toevoegen van uw business logic en security

Ontwikkeling van dashboards en rapportages, trainen van gebruikers en ondersteuning van uw organisatie