Financial Power BI reporting vanuit Unit4

WTS Energy ondersteunt organisaties in hun energietransitie door het leveren van talentvolle medewerkers over de hele wereld. De opdrachten worden wereldwijd uitgevoerd, en zijn daarom ondergebracht onder verschillende business managers. Om financiële controle te houden over de projecten is het belangrijk om betrouwbare financiële rapportages te hebben, op totaalniveau, per administratie, per consultant, per business manager en zelfs per project en klant. BI-Xperts ondersteunt hier bij het inrichten van de financiële rapportages in Power BI, waardoor WTS Energy op elk gewenst niveau financieel inzicht heeft.

Één van de uitdagingen van deze opdracht was het combineren van financiële data uit Unit4 met budgetten en forecasts die worden ingeladen via Excel. De consultants van BI-Xperts hebben Unit4 ontsloten door gebruik te maken van de aangeboden API mogelijkheden. De data wordt vanuit Unit4 naar een Microsoft Azure SQL database getrokken, waar het verder wordt opgeschoond en verrijkt. De data wordt daar vervolgens gecombineerd met data uit de Excel sheets die forecast- en budgetgegevens bevatten.

De combinatie van deze gegevens worden vervolgens gevisualiseerd in Power BI, waarbij we middels rapportages en visualisaties snel inzicht geven in de financiële prestaties. Zo kun je snel zien wat de actuals zijn ten opzichte van de budgetten, welke business managers en projecten wél en niet goed presteren en wat de forecast voor het huidige jaar is. De Power BI rapportages worden vervolgens gepubliceerd naar de Power BI service, en gedeeld met zowel het management team (die een totaaloverzicht mogen zien) als de betreffende business managers die inzicht nodig hebben in hun eigen rapportages. 

Resultaten

Voorheen was WTS Energy relatief veel tijd kwijt aan het opleveren van de rapportages. Door de werkzaamheden van BI-Xperts is zo goed als het gehele proces geautomatiseerd, waardoor WTS Energy altijd beschikking heeft over up to date rapportages, minder handmatig werk hoeft te verrichten en de hele organisatie naar één versie van de waarheid kijkt. De inzichten helpen daarnaast bij dagelijkse sturing op projecten en business managers, en om controle te houden over de financiële koers van de organisatie.

 

Fictief Power BI dashboard:

Kennismaking container image

Heb je een vraag over de BI mogelijkheden in jouw organisatie?

Laat je gegevens achter via onderstaande button. Liever direct contact? Chat of App met ons via de Chatbot rechtsonder in uw scherm.

Jouw BI traject

BI-Xperts kan ondersteunen in het gehele implementatieproces
en de uitrol van BI in jouw organisatie, of juist ondersteunen
op één of meerderespecifieke kennisgebieden.

Afbeelding BI-Traject

Kennismaking en inventarisatie informatiebehoefte, uw organisatie en de gewenste inrichting.

In kaart brengen van uw huidige IT infrastructuur en ontsluiting van de belangrijkste databronnen.

Inrichting van uw DWH, bouwen datamodellen, toevoegen van uw business logic en security.

Ontwikkeling van dashboards en rapportages, trainen van gebruikers en ondersteuning van uw organisatie.

group-9

Kennismaking en inventarisatie informatiebehoefte, uw organisatie en de gewenste inrichting

In kaart brengen van uw huidige IT infrastructuur en ontsluiting van de belangrijkste databronnen

Inrichting van uw DWH, bouwen datamodellen, toevoegen van uw business logic en security

Ontwikkeling van dashboards en rapportages, trainen van gebruikers en ondersteuning van uw organisatie